Thursday, 28 April 2016

96.RFID hostel management system


Prjek ini bertujuan untuk memudahkan warden asrama mengawal lampu bilik dorm pelajar.Warden hanya perlu menyentuh kad bilik yang telah disetkan untuk menghidup dan mematikannya.

Gambar Projek adalah seperti dibawah:


Video Project:

Block Diagram:


Komponen/Module yang digunakan di dalam projek elektronik ini adalah seperti di bawah:

Transmitter Part:

 Receiver Part:

Kami ada menjual semua komponen yang disenaraikan seperti di atas


Gambar litar projek seperti di bawah :


KLIK DISINI UNTUK DOWNLOAD SCHEMATIC DIAGRAM YG JELAS UTK PRINT

KLIK DISINI UNTUK DOWNLOAD SCHEMATIC DIAGRAM YG JELAS UTK PRINT



24 comments:

  1. salam saya nak tanya ? mcm mana warden mahu pilih bilik mana yang dia mahu buka lampu ?

    ReplyDelete
  2. Setiap bilik mempunyai Card yang berbeza

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih , saya mahu tanya RF transviever ke RF transviever tu untuk apa ?? dan RFID tu boleh pergi berapa jauh contoh macam nak buat dekat asrama sekolah tu boleh sampai kalau ianya 3 tingkat ?

      Delete
    2. Transiver untuk hantar data dari bilik warden ke hostel.
      Jarak 1000m max (open air)

      Delete
    3. Transiver untuk hantar data dari bilik warden ke hostel.
      Jarak 1000m max (open air)

      Delete
    4. arduino itu guna 1 atau 2 ye ?

      Delete
    5. Boleh kira pada block diagram berapa unit Arduino tertulis.

      Delete
  3. Assalamualaikum,boleh saya dapatkan rport lengkap projek ini??email saya bieylahamat22@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,boleh saya dapatkan rport lengkap projek ini??email saya aziziamsyar1@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Macam mana nak beli projek ni?

    ReplyDelete
  6. saya berminat dengan projek ini blh saya dapat kan senarai penuh projek ini

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. boleh saya dapatkan report yang lengkap untuk projek ini kat email saya yanahazlyana@gmail.com

    ReplyDelete
  9. I admire what you have done here. I like the part where you say you are doing this to give back but I would assume by all the comments that this is working for you as well. pearl harbor visitors bureau

    ReplyDelete
  10. jika nk pakai 2 arduino maka cable usb tu kene 2 juga dan diprogramkan sekali la ye? Bagaimana nak aplikasikn dlm bentuk realiti cable usb tu kene tarik panjang ke

    ReplyDelete
  11. I am cheerful to discover this post Very valuable for me, as it contains part of data. I Always like to peruse The Quality and happy I discovered this thing in you post.
    https://progotirbangla.com/what-is-the-rupashree-prakalpa-and-how-to-apply/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...